Tilbake til forsiden Neste artikkel

Aurum sang til gull!

20. oktober 2014
Kammerkoret Aurum på scenen i Zwickau

Kammerkoret Aurum deltok i helgen på International Robert Schumann Choir Competition and Festival i Zwickau, Tyskland. De 24 koristene under ledelse av vår dirigent Eva Holm Foosnæs, vant overlegent i begge klassene de deltok i, henholdsvis klasse for blandet kammerkor og klasse for sakral musikk. I tillegg vant koret en spesialpris for beste tolkning av samtidsmusikk med stykket Laudes av Odd Johan Overøye, førsteamanuensis ved NTNU Institutt for musikk.

Siden kammerkoret Aurum fikk de to høyeste poengsummene som ble gitt i konkurransen, havner vi nå på Interkulturs rankingliste.

Koret har tidligere gått til topps i hele tre korkonkurranser. Under den internasjonale konkurransen Praga Cantat i Tsjekkia i 2008 fikk de førsteplasser for beste tolkning av pliktnummer, beste repertoar og beste kor i konkurransen. Høsten 2009 vant de blandakorklassen i Landskonkurransen for kor (Norge). I samme konkurrane høsten 2011 vant de både klassen for blandede kor og selveste Grand Prix. Nå har koret altså oppnådd en ny triumf i Zwickau, Tyskland.

Tilbake til forsiden Neste artikkel