Forrige artikkel Tilbake til forsiden Neste artikkel

CD-innspilling med Morten Lindberg / 2L

16. juni 2015
Morten Lindberg og Beatrice Johannessen hører på lydopptak i Hoeggen kirke

I februar i år hadde Kammerkoret Aurum en intensiv helg med CD-innspilling i Hoeggen kirke i Trondheim. Med oss på laget hadde vi den Grammy-nominerte musikkprodusenten Morten Lindberg og lydtekniker Beatrice Johannessen, begge fra plateselskapet 2L.

Helgen startet med en kort prøve fredag kveld, for å finpusse på repertoaret og bli kjent med akustikken. Beatrice, Morten Lindbergs høyre hånd, var allerede på plass i kirken for å rigge utstyr og gjøre alt klart til første innspillingsdag. Prøvene gikk fint, men man kunne merke at stemningen i koret var preget av både spenning og forventning.

Lørdag formiddag var det klart for å starte innspilling. De første stykkene som skulle festes til tape var musikk komponert av vår egen dirigent Eva Holm Foosnæs. Først et verk på tre satser komponert til tekster av Hans Børli, "Tre sanger til skogen", og deretter Evas versjon av "Vé no velkomne med æra", en tradisjonell tekst som hun har tonesatt på vidunderlig vis. 

For mange av sangerne i Aurum var CD-innspilling en ny erfaring, og vi lærte fort at vi måtte omstille oss fra konsertmodus til innspillingsmodus. For eksempel skulle det fremdeles synges med dyp innlevelse og fokus, men uten teatralsk diksjon eller overdreven dynamikk. 

Heldigvis kunne Morten gi oss kyndig veiledning. Hans ærlige og konstruktive tilbakemeldinger, krydret med lune humoristiske kommentarer, ga oss det musikalske løftet som forhåpentligvis vil gi CD-utgivelsen et Glimt av gull. Det var virkelig givende å få jobbe med så profesjonelle aktører!

Dag 2 var det musikk av korets egen Geir Døhlie Gjerdsjø vi skulle bryne oss på. Stykket "Lev vår draum" i tre satser, komponert til det velkjente diktet av Tarjei Vesaas, skulle endelig materialisere seg på plate. Naturkreftene var imidlertid ikke helt samarbeidsvillige; vinden var en utfordring hele søndagen. Til vår store lettelse viste det seg at både Morten og hans dyktige lydtekniker, Beatrice, var usedvanlig positive og tålmodige sjeler. Selv da stormen Ole herjet og bråkte som verst, og forkludret det ene opptaket etter det andre, holdt 2L-teamet og vår eminente dirigent Eva oppe energi og fokus, slik at koret kunne prestere helt til mållinjen. Det ble en lang dag, men da vi kom i mål var vi både fornøyde og fulle av entusiasme!

Vi vil takke 2L og Morten og Beatrice for et godt og fruktbart samarbeid! Vi gleder oss allerede til neste år, når resten av CD-plata skal spilles inn. Utgivelsen vil skje i forbindelse med markeringen av Kammerkoret Aurums 10-årsjubileum i 2016.

Forrige artikkel Tilbake til forsiden Neste artikkel