Forrige artikkel Tilbake til forsiden

Kammerkoret Aurum gir ut CD

28. september 2016

Fredag 18.november lanseres CD’en vår - UR. CD’en er spilt inn i samarbeid med produsent Morten Lindberg og det velrenommerte plateselskapet 2L. Den blir tilgjengelig fysisk i butikk og digitalt på 2L.no i tillegg til streamingtjenester. Lørdag 19. november kl 14.00 holder Kammerkoret Aurum sin 10-årsjubileumskonsert i Øysteinsalen i Erkebispegården. På dette arrangementet slippes også UR!

Tid, opprinnelse og natur er kjerneverdier på platen UR. Samtlige stykker er bestillingsverk til denne utgivelsen, skrevet av komponister med tilknytning til det utøvende musikkmiljøet i Trondheim. Komponistene har ulik bakgrunn og tonespråk, og til sammen utgjør stykkene deres et sammensatt repertoar. Det har vært et sentralt poeng å bestille musikk fra flere unge og nokså ukjente talenter, fremfor bare etablerte komponister. Komponistene som bidrar på CD’en er Odd Johan Overøye, Øyvind Johan Eiksund, Geir Døhlie Gjerdsjø, Martin Eikeset Koren og Eva Holm Foosnæs.

Hver komponist har stått fritt til å velge tekstmateriale for sin musikk. Tekstene spenner fra Hans Børli og Olav H. Hauges skildring av skog og urnorsk folketradisjon, via Tarjei og Halldis Moren Vesaas’ dypdykk i psykologien og de mellommenneskelige relasjonene, til Marit Kaldhols lek med farger, spenning og kontraster i havet. Komposisjonene er tidløse og gjenspeiler råskap, nærhet og energi. Uttrykket på platen er direkte, både i tekst og musikk.

Essensen av Kammerkoret Aurum er genuin lidenskap for vakker korsang. Fra den spede begynnelsen, da en vennegjeng samlet seg for å synge Antonio Lottis “Crucifixus a 8 voci”, til de store konsertopplevelsene i inn- og utland, har denne lidenskapen vært selve drivkraften. I takt med den musikalske utviklingen, har korets ambisjoner modnet og fått en tydeligere retning: I tillegg til å ta vare på den tradisjonelle kormusikkarven, ønsker Kammerkoret Aurum å være en vesentlig bidragsyter til å fremme ny, norsk samtidsmusikk. De vil gi yngre komponister et verktøy de kan eksperimentere med, og en mulighet til å få sin musikk fremført. UR er dermed en kulminasjon av lidenskapen og engasjementet som driver Kammerkoret Aurum.

UR er spilt inn i samarbeid med den Grammy-nominerte musikkprodusenten Morten Lindberg og lydtekniker Beatrice Johannessen, begge fra plateselskapet 2L. Innspillingsprosessen har vært tidkrevende, utfordrende, lærerrik og utrolig givende. Vi er strålende fornøyde med resultatet og gleder oss til å dele det med vårt publikum!

Forrige artikkel Tilbake til forsiden