Frank Martins messe for dobbeltkor

Kammerkoret Aurum og Ole Bull kammerkor deler den oppfatningen at Frank Martin Messe for dobbelkor er noe av det flotteste kormusikklitteraturen har å by på. For oss har det lenge vært en drøm å få framføre dette verket. I tillegg stiller korene med hver sin lille avdeling med musikk i forkant av messen, bl.a. Palestrina, Brahms, Pärt, B. Holten, Schnittcke, Holm Foosnæs.

Dirigenten for Ole Bull Kammerkor Jon Flydal Blichfeldt dirigerer messen i Johanneskirken i Bergen 28. april, mens Eva Holm Foosnæs dirigerer i Ilen Kirke 21. april.

Frank Martins messe for dobbeltkor ble ferdigstilt allerede i 1926, men ikke fremført før i 1963. Martin mente at messen var et personlig uttrykk for hans religiøse tro, og derfor ble verket holdt hemmelig og skjult fra offentligheten lenge. I 1963 lot Martin heldigvis messen bli fremført for første gang og etter det har verket fått mer og mer oppmerksomhet.

Frank Martins stil er påvirket av både renessansemusikk, fransk impresjonisme og Schoenbergs tolvtonesystem, men fremfor alt av Bach. Martins Messe er kjent for sin flytende rytmiske og melodiske vitalitet der musikken er et medium for å fremheve det skrevne ord.

Forhåndskjøp billett med VIPPS: 200kr/100kr (voksen/student).
Trykk på handlevogna, søk opp “Aurum” og velg ønsket billett-type. Eventuelt kan man kjøpe billett via salg@kammerkoret-aurum.no

Konsert lørdag 21. april i Ilen kirke i Trondheim.
https://www.facebook.com/events/1987782907903004/
Konsert lørdag 28. april i Johanneskirken i Bergen.
https://www.facebook.com/events/197903260983146/

Konsert: Enjoy the Silence
Musikkvideo til Villfugl