Musikkvideo til Villfugl

I anledningen Hans Børli sitt 100-årsjubileum har vi spilt inn musikkvideo til stykket Villfugl. Teksten er et dikt av Hans Børli utgitt i 1947 og heter det samme som stykket. Vår kjære dirigent Eva Holm Foosnæs har laget musikken.

‘Tre sanger til skogen’ er utvalgte dikt fra Hans Børlis store diktproduksjon. Børli (1918-1989) vokste opp i Eidskog, og både nærheten til naturen og solidaritet med de laveststilte i samfunnet er viktige temaer i forfatterskapet. Felles for de utvalgte diktene i ‘Tre sanger til skogen’ er at de skildrer norsk natur, tradisjon og kultur med mystisisme, råskap, og skogsfolkets urinstinkt og trausthet. ‘Villfugl’ er fra diktsamlingen Villfugl (1947). Fuglen kan betraktes som et bilde på menneskenes evige og naturlige ensomhet. Tonespråket tar i bruk tomme akkorder som utvides og forminskes, som et vingespenn sett ovenfra. Undertonen er melankolsk, og den skildrer vårt sjelelige tomrom men samtidig individuelle frihet.

Sjekk ut musikkvideoen her: https://www.youtube.com/watch?v=hrM77jCF5PQ&feature=share

Frank Martins messe for dobbeltkor
Konkurrans Canta al mar - Spania