Om Kammerkoret Aurum

Kammerkoret Aurum er et ambisiøst kor fra Trondheim. Koret ble stiftet i 2006 og består av rundt 30 sangere i 20-40-årene. Vi er opptatt av å holde et høyt musikalsk nivå og har et variert og spennende repertoar bestående av både ny og gammel musikk.
Kammerkoret Aurum øver hver onsdag kl. 19:00 – 22:00 og har enkelte øvingshelger i løpet av året. Koret driftes av korets medlemmer, og så og si alle korister har verv.


KONKURRANSER OG PRISER

Kammerkoret Aurum har gjort det svært bra i både nasjonale og internasjonale korkonkurranser. I oktober 2018 fikk Aurum gulldiplom i klassene kammerkor og sakral klasse på Canta Al Mar, Barcelona, Spania. I 2017 vant vi sakral klasse og blandakor klasse A under NM for kor. Vi fikk i tillegg Komponistforenings hederspris for fremførelse av stykket Kom Fred av Marianne Reidarsdatter Eriksen. I 2015 gjorde vi rent bord under NM for kor i Trondheim, med seier i klassene for sakral musikk og kor A+ (kor på særlig høyt nivå), pluss seier i selveste Grand Prix. Høsten 2014 vant vi både kammerkorklassen og klassen for sakral musikk under International Robert Schumann Choir Competition i Zwickau, Tyskland, med svært høye poengsummer. I tillegg har vi vunnet blandakorklassen under landskonkurransen for kor to ganger, i først 2009 og deretter i 2011 hvor vi i tillegg vant Grand Prix.


SAMARBEIDS­PROSJEKTER

Kammerkoret Aurum er et ettertraktet kor for samarbeidsprosjekter. I 2016 var vi med på å sette opp Faurés Requiem, og i 2017 sto Mahlers 2. symfoni på plakaten. Gjennom flere år med forespørsler fra Olavsfestdagene har vi fått utvidet komfortsonen. Vi har vokalisert sammen med Motorpsycho på urframføringen av bestillingsverket “En konsert for folk flest” i 2014, og sunget gjennom en hel natt i Nidarosdomen under John Taveners gigantiske verk “The Veil of the Temple” i 2015. I 2017 fikk vi både improvisere sammen med Eirik Hegdal på John Coltrane’s “A Love Supreme”, og kore med flere av Norges største artister på salmekvelden i Borggården, under ledelse av Tord Gustavsen. Vi har også samarbeidet med andre kor. I 2017 dro vil til Oslo og holdt konserten Double Trouble med Kammerkoret Nova, mens på hjemmebane har vi bl.a. samarbeidet med Viva og Embla. I 2018 hadde vi samarbeidsprosjekt med Ole Bull Kammerkor hvor vi fremførte Frank Martins messe for dobbeltkor i Trondheim og Bergen. Flere av de siste årene har vi også deltatt på Ole Dalens julekonserter, der vi har delt scene med både Trondheimssolistene og en lang rekke kjente artister fra både inn- og utland. Vi har deltatt på en støttekonsert for flyktninger i Vår Frue kirke, jubileumskonsert for Rolling Tones, og en konsert i forbindelse med Håkon Gullvågs utstilling «Den bibelske syklus» i Nidarosdomen.

Vi liker å utfordre oss selv og hva et kor kan gjøre, og tar gjerne imot forespørsler om ulike typer samarbeidsprosjekter.


DIRIGENT EVA HOLM FOOSNÆS

Eva Holm Foosnæs har dirigert Kammerkoret Aurum siden 2012 og i henne har vi funnet en dirigent som tenker utenfor boksen, setter seg høye mål, og forventer kvalitet i alle ledd. Eva er oppvokst i Steinkjer, og har mastergrad i utøvende musikk ved NTNU. Hovedinstrumentet hennes var piano med fordypning i komposisjon. Eva har regional dirigentutdannelse ved NTNU og har studert i Italia våren 2008 (Perugia). Hun har også hatt et halvt års utenlandsopphold i Tyskland, finansiert av RWE Deas Stipendprogram og Norges Forskningsråd for å studere opera og komposisjon hos Manfred Trojahn. Eva jobber i dag som frilans pianist, akkompagnatør, coach, kapellmester og komponist. I tillegg til å ha vært involvert som repetitør i utallige operaproduksjoner rundt om i landet har hun vært kunstnerisk leder for Opera di setra og Tylldalspelet. Eva vet godt hva det vil si å være korsanger. Hun har sunget i damekoret Embla i 10 år og har tatt sangtimer hos Sissel Høyem Aune og Maria Stattin. Koret vokser stadig under Evas kyndige ledelse, og vi er stolte over å ha en dirigent av hennes kaliber!


MEDLEMMER

Sopraner

Thea Caroline Aune Segtnan
Hilde Aas Nøst
Mali Wessel
Camilla Wolowczyk
Idun Bergem Lia (permisjon)
Unni Karin Moksnes
Ragnhild Hustveit
Kari Sødal Gjestvang

Alter

Helle Janss Haugli
Anne Grete Nyseter
Emma Sandberg Ørjansen
Torunn Johanna Blåsmo-Falnes
Jenny Fjeld Ranfelt
Marit Tingstad Loveland
Astrid Grimstad Valheim
Andrea Sveen Kvam

Tenorer

Torbjørn Å. Eriksen
Kasper Eliassen
Snorre Fånes
Jon Kristian Bye
David Aleksander Nilsen
Andreas Tesaker

Basser

Christian Sletta
Fredrik Aakerhus
Benjamin Sandoval
Per Eigil Aalborg
Stian Skagen Eriksen